Zomerschool activiteiten

Sport & Beweegwijzers

Abonneren nieuwsberichten

 Wilt u de nieuwsberichten op onze homepage (via RSS feedreader) ontvangen? Ga naar info.

3 weken Zomerschool Hilvarenbeek 2018

         • Activiteiten in alle kernen van gemeente Hilvarenbeek. 
         • In alle kernen toegankelijk voor iedereen uit gemeente Hilvarenbeek ouder dan 60 jaar. 
         • Lunch en/of warme maaltijd in elke kern. 

Na het succes van het programma Zomerschool in de zomer van 2017 (van maandag 31 juli tot en met 18 augustus), is de programmacommissie al weer bij elkaar geweest om na te denken over een programma dat volgende zomer aangeboden gaat worden.

Het programma en meer info volgen nog ....!

Data
U kunt er al naar uitkijken en de periode in uw agenda noteren. Het programma wordt geopend op zondag 22 juli en zal worden afgesloten op zondag 12 augustus. Tussen die beide zondagen liggen drie weken met een zeer gevarieerd programma. Het definitieve programma zal weer in een boekje ZOMERSCHOOL worden verspreid onder de doelgroep senioren 60+. U gaat dat boekje in de maand juni in de eigen brievenbus ontvangen. Dan hebt u tijd genoeg om uw keuze te maken uit het brede aanbod. Hebt u uw keuze gemaakt, dan is het belangrijk dat u het inschrijfformulier op tijd op een adres in de eigen kern inlevert.

De voorbereidingscommissie heeft besloten om de succesnummers uit het programma 2017 nog een keer aan te bieden. Die activiteiten worden weer aangevuld waardoor er sprake zal zijn van een programma waarvan gezegd kan worden. Voor ‘elck wat wils‘ of met andere woorden: er is genoeg te kiezen. Wat de kosten betreft kan gezegd worden dat ook die drempel laag zal zijn. Van de Gemeente hebben we al gehoord dat we kunnen rekenen op een subsidie die in het verlengde zal liggen van de bijdrage die we ook in 2017 hebben kunnen gebruiken. Ook de Rabobank heeft een geldelijke steun toegezegd.

Programma 2018
Een tipje van de sluier kunnen we al oplichten. Het programma biedt de mogelijkheid in de verschillende kernen, dus dichtbij huis, en in de naaste omgeving deel te nemen aan: excursies, fiets- en wandeltochten, eetprogramma’s, lezingen rond verschillende thema’s, muziek- en dansactiviteiten, sport- en beweegactiviteiten, workshops aangeboden door de Werckwinckel. Op het moment dat u dit leest worden de contacten gelegd om het programma definitief te maken. In januari 2018 komt de programmacommissie, bestaande uit Ineke Cloosterman, Helmi van der Loo, Wilma Paulussen, Mariet Pulles, Sjef Joosen, Piet Kuijpers, Ton Lebbink, Jac Linnemans, Henk van der Loo en Theo Nefkens, weer bij elkaar.
In de volgende Seniorenkranten, maart en juni van de jaargang 2018, gaat u meer over dat programma horen. Dan kunt u vol vertrouwen uitkijken naar het programmaboekje dat u houvast gaat bieden om uiteindelijk in de vakantie van 2018 weer deel te kunnen nemen aan de ZOMERSCHOOL 2018. Het belooft in ieder geval iets moois te worden. 

Wij zijn er trots op en hopen dat u een ontspannen en uitdagende zomer in onze gemeente gaat beleven!  

Periode
Het programma voor de zomerschool heeft betrekking op de periode zondag 22 juli t/m zondag 12 augustus 2018.

Namens de programmacommissie
Henk van der Loo