Beste actieve en gewaardeerde senioren, 

In de aanhef naar u toe zitten al twee belangrijke woorden die best nog eens uitgelegd mogen worden. 

Actief: Het verbaast mij altijd weer hoe actief u bent om te zorgen dat onze gemeente leefbaar en actief blijft. Ik kom u overal tegen: bij de ontwikkeling van een dorpscorporatie, bij de eetpunten, bij activiteiten in het Elckerlyc, woonzorg-verenigingen etcetera. Daarnaast bent u ook actief in de kleine kring van mensen die verzorging of aandacht nodig hebben. Actief bent u!

Gewaardeerd: Door alles wat u voor onze dorpen doet zou je wel eens kunnen vergeten om daar waardering over uit te spreken. Laatst kregen de KBO’s het verzoek om mee te werken aan een staking van senioren om maar eens aan te tonen hoe belangrijk u bent in het functioneren van onze dorpen. Doel was om waardering te krijgen. Gelukkig was dat in onze dorpen niet nodig! Maar dat ontslaat ons als gemeentebestuur er niet van, om regelmatig stil te staan bij het uitspreken van onze waardering: bij deze!

Het jaar 2015 wordt een spannend jaar. We gaan professionele zorg en ondersteuning meer op maat aanbieden. Vindt u dat er iets niet goed gaat? Dan kijken we naar wat u nódig heeft. Het gaat er om dat we samen ontdekken hoe u het best geholpen kunt worden. Daar hoort bij dat u zelf of met vrienden, bekenden en buren doet wat u zelf kunt. En is er professionele zorg en ondersteuning nodig? Dan komt die er.

Kortom: wat u zelf kunt regelen, daar hoeft de gemeente niet aan de pas te komen. En als het nodig is, dan zijn we er.

Om u te helpen uw weg te vinden in de informatie die er allemaal beschikbaar is op het vlak van zorg en ondersteuning is deze seniorenwijzer opgesteld. De seniorenwijzer verschaft u de belangrijkste informatie op het vlak van zorg en ondersteuning op een overzichtelijke manier. Als u na het lezen van de seniorenwijzer nog steeds vragen heeft, kunt u uiteraard terecht bij de (zorg)professionals in onze gemeente.

De Seniorenwijzer is tot stand gekomen in samenwerking met de werkgroep Zorg & Welzijn van Seniorenraad Hilvarenbeek.

Met actieve en gewaardeerde groet,

Bernd Roks, Wethouder Welzijn