Activiteiten

Abonneren nieuwsberichten

 Wilt u de nieuwsberichten op onze homepage (via RSS feedreader) ontvangen? Ga naar info.

Feedreader RSS

Nieuwsberichten staan op onze homepagina. Als u geinformeerd wilt worden van elk nieuw verschenen bericht, maak dan gebruik van RSS. Hoe dit werkt en hoe u zich hierop kunt abonneren wordt hieronder toegelicht.

Wat is RSS?
RSS is een afkorting voor 'Really Simple Syndication'. Met een RSS-feed wordt u automatisch geïnformeerd zodra er iets nieuws op deze website is geplaatst.

Welke informatie ontvang ik via RSS?
Met de RSS-feed op onze site wordt u automatisch op de hoogte gebracht zodra er een nieuw nieuwsbericht op onze website verschijnt.
 De link die u in uw reedfeeder dient op te nemen: https://www.seniorenraadhilvarenbeek.nl/rss.xml. Deze link is ook zichtbaar als u met uw muis op het icoon (zie rechts) gaat staan en dan klikt op de rechterkant van de muis; de link is onderaan het scherm zichtbaar.

Hoe lees ik een RSS-feed?
Om een RSS-feed te kunnen lezen heeft u een RSS-reader nodig. Dit is een programma dat RSS-feeds automatisch voor u ophaalt en ze bundelt in één overzicht. Op internet zijn diverse gratis RSS-readers beschikbaar. Feedreader is een veelgebruikte gratis RSS-reader. Maakt u gebruik van Firefox of Internet Explorer? Dan hoeft u geen RSS-reader te installeren. Deze programma's hebben een ingebouwde RSS-reader.

Wat is een RSS-reader?
Een RSS-reader is een online of offline reader waarin de links en previews van artikelen (zoals nieuwsberichten) worden getoond waarop u geabonneerd bent. 

RSS
Een bekende RSS-reader is Google Reader (in Google Chrome als extensie toevoegen). Het voordeel van een online RSS-reader, zoals Google Reader is dat deze op allerlei locaties te benaderen is. U kan tenslotte overal waar een internetverbinding is inloggen op Google Reader met uw Google-account. Aan een RSS-reader kan u verschillende RSS-feeds toevoegen die u interesseren, waardoor u de nieuwste berichten krijgt te zien van de websites waarop u bent geabonneerd via de RSS-feed. 

Dus in plaats van uw favoriete websites te bezoeken en te zoeken naar nieuwe berichten zal de RSS-reader automatisch alles tonen wanneer er weer een nieuw bericht is. Vooral als je elke dag veel verschillende websites bezoekt, werkt een RSS-reader natuurlijk sneller. Probeer het eens!

Hoe abonneer ik me op een RSS-feed?
Wanneer u uw RSS-reader heeft geïnstalleerd, kunt u RSS-feeds naar keuze toevoegen. 

RSS-feeds SSH
De link om nieuwsberichten van SSH op onze homepage te ontvangen: https://www.seniorenraadhilvarenbeek.nl/rss.xml. Dit adres vult u in in uw RSS-reader.

Meer weten over RSS?
Meer informatie over RSS vindt u op rss.startpagina.nl. Hier vindt u ook links naar andere RSS-readers.