Activiteiten

Abonneren nieuwsberichten

 Wilt u de nieuwsberichten op onze homepage (via RSS feedreader) ontvangen? Ga naar info.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in onze huidige samenleving. Wie werkt er tegenwoordig niet met een computer of laptop? En ook de smartphone is voor velen onmisbaar geworden. Kunt u niet langer meekomen omdat u bepaalde digitale vaardigheden mist of wilt u uw kennis of vaardigheden gewoon wat bijspijkeren, dan kan de ledenvereniging Thebe-Extra u hierbij helpen.

Een digitale cursus volgen is online opleiden, leren op afstand dus. U gebruikt uw computer of laptop om via internet met tekst, filmpjes, afbeeldingen en pop-up schermen dingen op te steken over een bepaald onderwerp. Geheel in uw eigen tempo en wanneer het u uitkomt. Wilt u uw digitale vaardigheden uitbreiden of versterken? Dat kan! Thebe-Extra is ook in de gemeente Hilvarenbeek werkzaam en biedt namelijk een of meerdere digitale cursussen aan. Deze richten zich op diverse onderwerpen. 

Zo is het mogelijk een cursus te volgen over de digitale cursussen:

 • Behandelen van brandwonden
 • Omgaan met dementie
  Dementie verandert uw leven ingrijpend. Dat geldt voor de persoon met dementie, maar zeker ook voor zijn/haar partner of naaste familie. Als u er meer over weet, leert u er beter mee omgaan. Hierdoor is de thuissituatie langer houdbaar en blijft thuis wonen mogelijk. Tijdens de e-learning (online) cursus Omgaan met dementie vergaart u de nodige kennis en krijgt u waardevolle tips.
 • Signaleren en aanpakken van ouderenmishandeling
 • Vocht- en incontinentieletsel
 • Als u iemand veilig en goed wilt helpen met douchen.
  Was douche voorheen een opgave? Uitglijden, stoten of het evenwicht verliezen. Baden of douchen kan een risicovolle onderneming zijn als het lichaam niet goed meewerkt. Na gevaarlijk gestuntel of een incident in de badkamer laat u uw partner of familielid zich niet graag meer alleen wassen. Via de digitale cursus Helpen met douchen van Thebe Extra krijgt u tips en adviezen om uw naaste op een goede en veilige manier te helpen. En ondertussen zelf overeind te blijven. Hierbij moet u denken aan tips over voorbereiding, samenwerking, communicatie en het inzetten van hulpmiddelen. Vergroot uw kennis met deze gratis digitale cursus.

  Bekijk hier vrijblijvend de demo 


 • De mensen om je heen
  Meer dan een miljoen mensen voelen zich eenzaam. Dreigt u of een naaste te vereenzamen? Breng met Thebe-Extra in kaart wie de mensen om u heen zij en kom in actie.
  Ga naar www.thebe-extra.nl/mensen. Er volgen plaatjes van situaties en ‘Steffie’ geeft duidelijk gesproken uitleg. Daarna kunt u zelf stapsgewijs aan de slag met het maken van een lijst van belangrijke mensen om u heen. U geeft daarbij aan of diegene een familielid, vriend/bekende of ondersteuner is en wat u doet/kan doen met die persoon. Zo krijgt u een goed beeld van uw ‘netwerk’ en hoe u dat kunt inzetten. Vraag eventueel hulp van een naaste.

Soms ben ik alleen …! Dat wil ik veranderen.

 

Is de conclusie dat u of een bekende van u een gemis ervaart? Om in contact te komen met nieuwe mensen en voor directe ondersteuning kunt u bellen naar de volgende organisaties. Ook als u geen specifieke vragen of wensen heeft: de medewerkers helpen u graag op weg.