De toenemende vergrijzing vereist dat mensen langer op een aangename manier moeten blijven wonen. Met Cubigo dat nauw samenwerkt met de KBO-Brabant, kan je kiezen welke zorgen en diensten je wenst. SSH is via de KBO-Brabant op Cubigo aangesloten.

Wat is Cubigo?
Cubigo is een digitaal platform dat staat voor een eenvoudig communicatie systeem met een ultiem gebruiksgemak en waarbij comfort en veiligheid in eigen handen zijn. Het is de plek waar technologie de zorg omarmt. Het stelt u in staat uw leven in eigen handen te houden, waar u of uw naasten ook zijn. Het werkt met een overzichtelijk en duidelijk dashboard waar blokjes op staan, zgn. ‘Cubes’. Elk blokje heeft één functie. Dat kan boodschappen bestellen zijn, hulp vragen voor een klus, de nieuwe reeks foto’s van kleinkinderen bekijken, een afspraak met de huisarts regelen en nog veel meer. 
Cubigo heeft geen politiek of ideologisch stempel. Het is een geheel onafhankelijk en open platform dat iedereen verwelkomt en niemand discrimineert.

Cubes
Cubes of apps zijn kleine toepassingen die je eenvoudig aan je persoonlijke account kan toevoegen zodat je het volledige menu kan aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Cubigo ontwikkelt cubes in de 3 belangrijkste pijlers om gelukkig en comfortabel in je eigen omgeving te kunnen blijven wonen:

  • sociale contacten,
  • comfort en 
  • zorg & veiligheid

Fluitje van een cent
Dat is inderdaad hét kenmerk van Cubigo: werkelijk iedereen kan er meteen mee overweg. Zélfs wie nog nooit van internet heeft gehoord. U logt één keer in en u bent vertrokken. Cubigo is overzichtelijk, alles werkt op dezelfde eenvoudige manier, u kan niet per vergissing een foute toets indrukken. U bepaalt wat u belangrijk vindt. Elk Cubigo-dasboard ziet er daardoor anders uit. Het is een heel persoonlijk instrument. Cubigo maakt ùw keuzes waar, zonder gedoe.

Meer info
Om te kunnen deelnemen aan Cubigo is aanmelding noodzakelijk, deze is gratis. Voor voorbeelden van cubes of info over Cubigo ga naar https://www.cubigo.nl/index.php?id=92.